Egészségesnek tartja magát?

Legyen Ön is donor!

Scroll Down
Become a MicroBiome Donor

Miért legyen donor?

A Microbiome Bank donorai különleges emberek! Az Ön egészsége nemcsak Önnek fontos, hanem azoknak a betegeknek is, akiken a donációjával segíthet. Donoraink hihetetlenül egészségesek és nagy figyelmet fordítanak arra, hogyan táplálkoznak – nemcsak önmaguk, hanem a rászoruló betegek érdekében is. Ha úgy érzi, csatlakozna hozzájuk, örömmel várjuk jelentkezését, és együtt megvizsgáljuk, hogy megfelel-e a feltételeknek.

A regisztráció előtt szeretnénk, ha megismerné a donorrá válás folyamatát. Tájékoztatjuk az adatkezelés és -tárolás részleteiről, a kiválasztás módszertanáról, a szükséges vizsgálatokról és a donáció lépéseiről. Ha elfogadja a feltételeket, kérjük, végezze el a regisztrációs folyamatot. Ezt követően egy „Donor kérdőív” kitöltésére kérjük Önt, amelyben olyan fontos információkat gyűjtünk, mint születése körülményei, korábbi egészségügyi problémái, jelenlegi egészségi állapota és táplálkozási szokásai.

A kérdőív alapján kiválasztott személyekkel személyes interjú keretében konzultálunk. A következő lépés a donorjelöltek széklet bakteriológiai és vérszerológiai vizsgálata, amelyet szigorú szakmai kritériumok alapján értékelünk. Végül székletmikrobióma-vizsgálatot végzünk, hogy pontosan meghatározzuk a donor vastagbelében élő baktériumok összetételét.

Az Ön egészsége számunkra elsődleges, és donorként egy életmentő folyamat részesévé válhat. Köszönjük, hogy fontolóra veszi ezt a nemes lehetőséget!

1
donáció
1008
baktérium törzs
Healthy Woman becoming a MicroBiome donor

Miért legyen donor?

Ha saját egészségével másokon segít, az családja számára is számos előnnyel jár.  Bár a donáció a törvény erejénél fogva ellenszolgáltatás-mentesen történik, mi azon dolgozunk, hogy donorainknak olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek nemcsak a szűrésekhez szükségesek, hanem az egészség megőrzését is támogatják. Ön segít a betegeinknek, mi pedig gondoskodunk arról, hogy egészségét folyamatosan figyelemmel kísérjük.

Életkor

Az életkorral kapcsolatos jellemzők nem átvihetők, de fontos, hogy a donor életkora a lehető legközelebb legyen a kezelésben részesülő személy életkorához. A donorok legfeljebb 50 évesek lehetnek.
  • 45 év alatti időrendi életkor
  • időrendinél alacsonyabb biológiai életkor
  • korának megfelelő szellemi állapot
  • pozitív életszemlélet
  • mentesség viselkedési kockázatoktól

Táplálkozás

A mikrobiómát leginkább a táplálkozás befolyásolja. Fontos, hogy kiegyensúlyozott és változatos étrendet kövessen, amely a legjobb minőségű élelmiszer-összetevőkből áll, mind rövid, mind hosszú távon.
  • kiváló minőségű élelmiszert fogyaszt
  • rendszeresen böjtöl
  • nincs hiánybetegsége
  • nem használ probiotikumot
  • nincs megszorító diétán

Fizikai állapot

A statikus, közepes intenzitású testmozgást végző emberek által biztosított mikrobióma bizonyos mértékig alkalmasabb a fizikai erőnlét javítására és egy stabilabb ökoszisztéma biztosítására. Ezért van szükségünk Önre!!
  • sportos életmód
  • alacsony BMI
  • kiemelkedő állóképesség
  • rendszeres széklet
  • teljesítményfokozót nem szed

Együttműködés

A donor kiválasztása időigényes folyamat mind Ön, mind az orvoscsapat számára, és költséges a betegnek. Jelentkezés előtt fontos mérlegelni, hogy a sikeres kiválasztás után képes lesz-e elviselni a donációval járó kisebb kellemetlenségeket.
  • hajlandó segíteni másokon
  • beleegyezik az adatkezelésbe
  • beleegyezik a szűrővizsgálatokba
  • hajlandó adományozni
  • hozzájárul az ismételt szűréshez

A MikroBióma donáció folyamata

Az eljárás rendkívül egyszerű és könnyen érthető. Mivel a mikrobióma-donáció időigényes és költséges folyamat, donorszűrési módszerünk kialakításakor arra törekedtünk, hogy minden felesleges vizsgálatot és kellemetlenséget kizárjunk.

Regisztráció

A művelet mindössze néhány percet vesz igénybe. Az eljárás során egyedi U****** azonosítót adunk Önnek, ezzel biztosítva az anonimitást a vizsgálatok és az adatgyűjtés során.

I. lépés

Kérdőív

Ezután megkérünk, hogy töltsd ki az online " Donor's kérdőívet", mely egészségügyi és táplálkozási információkra, kockázatos viselkedési mintázatra és sporttal kapcsolatos információkra is rákérdez. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

II. lépés

Vér, vizelet és székletvizsgálat

A kérdőív segítségével kiválasztott személyek részletes adategyeztető konzultáción, székletbakteriológiai tenyésztésen, parazitológiai és vérszerológiai vizsgálatokon vesznek részt, amelyeket a módszertani levélben leírt kritériumok szerint értékelünk.

III. lépés

Donáció

A donáció két egymást követő héten keresztül 5 napon át tart. A székletet egy könnyen használható, higiénikus eszközzel gyűjtjük be, amely megfelelően lezárva tárolja a mintát.

IV. lépés

Biztonsági tárolás

Szigorú biztonsági protokollunk megköveteli, hogy a székletet -80°C alatt tároljuk, hogy valamennyi eukarióta sejtet eltávolítsunk. Ez egy 8 hétig tartó, időigényes lépés.

V. lépés

Donor felülvizsgálat

A biztonsági tárolási időszak lejárta után a donort újból megvizsgáljuk minden olyan betegségre, amely a donáció idején jelen lehetett a szervezetében, de a szűrési módszerek érzékenysége miatt esetelgesen nem voltunk képesek kimutatni.

VI. lépés

Széklet elemzés

Miután meggyőződtünk arról, hogy mind a donor, mind a széklet alkalmas orvosi beavatkozás céljaira, utolsó szűrési lépésként székletmikrobióma-vizsgálatot végzünk, hogy meghatározzuk a donor mikrobiómájának pontos összetételét.

VII. lépés

Szeretne segíteni?

Számos előnnyel jár!

Azért szeretne donor lenni, hogy segítsen azokon a betegeken, akiknek erre nagy szükségük van. Azonban csak akkor tud valóban segíteni, ha Ön tökéletes egészségi állapotban van. Ezért nemcsak az a célunk, hogy meggyógyítsuk azokat, akik a segítségünket kérik, hanem az is, hogy Ön minél tovább egészséges maradjon. Donorprogramunk három részből áll.

Rendszeres szűrés

A székletdonáció során számos diagnosztikai eljárást alkalmazunk, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a donor kiváló egészségi állapotban van....

amely pontos képet ad az egészségi állapotáról, és ennek teljes költségét mi fedezzük.

Mikrobiómája tárolása

A baktériumait arra fogjuk használni, hogy segítsünk másoknak, akik esetleg nem tudják helyreállítani a saját mikrobióma mátrixukat....

de ezek az Ön számára is elérhetőek lesznek. Tehát azzal, hogy donoraink egyikévé válik, saját mikrobióma-biztosítással is rendelkezik majd.

Élelmiszerforrás

Tekintettel arra, hogy álláspontunk szerint az antibiotikum- és antihelmint-mentes állati fehérje a vegyes étrenden élők számára kiemelkedően fontos...

A MicroBiome Bank egész évben kiváló minőségű, legeltetett állatokból származó vákumozott tőkehúst biztosít donorai számára saját majorjából.